Telefonkö i porten till helvetet och digitala växlar.

Photo by davide ragusa on Unsplash

Telefonköer måste vara det mest vansinniga som mänskligheten har kommit på. I dag skulle jag avlasta en kund och hjälpa till med några försäkringsärenden samt bland annat få in några betalningar som deras kunder släpade med. Det första försäkringsbolaget var Skandia där möttes jag av en trevlig röst som förklarade att alla handläggare var upptagna men jag var placerad i telefonkön och jag hade plats nr.1 och sedan fick jag lyssna till reklam om deras förträffliga pensionsförsäkring avbrutet varje minut med att alla handläggare var upptagna men jag var placerad i telefonkön och jag hade plats nr.1 men om jag ville bli uppringd så kunde jag knappa in mitt telefonnummer så ringde dom upp i stället. Jag tänkte att hade jag plats ett så skulle det väl inte dröja så länge innan nån handläggare blev tillgänglig. Icke, jag fick höra det där meddelandet upprepas i 40 minuter innan en handläggare förbarmade sig över mej och ärendet tog sedan en halv minut sedan kunde jag släppa fram nästa i kön.

Nästa var Fora där jag åter efter idogt knappande (ännu ett satans påfund) åter igen blev placerad i en telefonkö, nu som nr 26. Nej, Neeejjj, fick jag plats ett hos Skandia och 26 här och kön avverkas i samma takt så skulle inte det här dan räcka till men jag tänkte, jag provar att vänta lite gran så får jag se om kön rör på sej. Jag ägnade tiden åt att koka en kanna kaffe och fixa lite frukost medan faktiskt det tickade på och jag avancerade i kön bit för bit och efter 40 minuter så fick jag, vad jag tror prata med en levande människa och det tog en minut att förklara mitt ärende och få hjälp att lösa det. De här två sakerna tog nästan två timmar att lösa, förr när det satt människor i en telefonväxel och hade koll på vart folk var och vilka som gjorde vad så skulle det här ha tagit max en kvart. Samma sak med kommun och myndigheter man kan ringa folk i dagar utan att få tag på dom för att dom sitter i möten eller är ute på uppdrag. Jag ger mej fasen på att dom inte begriper sej på sina telefoner utan dom har knappat i någon funktion som dom inte får bort utan dom sitter där och fånstirrat på sina telefoner och undrar varför det inte är någon som ringer dom.

Nästa var till en institution där jag skulle kontakta ekonomiavdelningen för att jaga på dom för en obetald faktura. Där möttes jag av ett telefonmeddelande att dom hade stängt på grund av pandemin punk slut. Jag kollade på deras hemsida om det fanns något direktnummer till ekonomiavdelningen men icke. Däremot till en hel del andra avdelningar så jag började att beta av den listan för får jag tag på någon så kan dom väl koppla mej vidare eller ge mej numret till ekonomin. Det blev en hel del upplysningar om att folk var på möten eller så svarade dom inte alls men till sist så fick jag tag på en levande människa som hade hand om transportmottagning och han gav mej numret till ekonomin och när jag fick tag på dom så var det löst på nån minut, men då hade jag lagt en halvtimma på det hela.

Nästa var ett branschförbund som jag skulle ringa upp, där kopplades jag ner så fort jag kom fram till växeln så började jag ringa upp de nummer som fanns på deras hemsida men det var ingen som behagade svara så jag drog ett e-postmeddelande till deras infomail om att jag sökte dom och ville att dom kontaktade mej. Det här var före lunch men jag har inte hört av dom.

Så var det nästa på listan, det var att jag skulle kontakta ett katalogföretag hitta punkt se för att få återbetalning på en kreditfaktura. Där möttes jag av ett meddelande om att dom hade telefontid mellan 9.00 och 12.00. Och nu visade det sej att klockan var 12.05 så det får jag ta i morgon igen.

Så det känns som jag har lagt en halv arbetsdag på att stångas med teknik som utnyttjas på helt fel sätt.

Man kan ju undra över hur många affärer som försäkringsbolag och företag går miste om genom sin telefonköer. Nu var det här inte frågan om att teckna någon försäkring utan det var försäkringar som skulle sägas upp. Jag skulle för egen del aldrig tillbringa en massa tid i en telefonkö för att köpa något. Ringer jag någonstans och skall köpa något och hamnar i en telefonkö så avslutar jag och försöker beställa på nätet om det går annars får det vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s