Dåliga utsikter

I dag var jag på posten i Åsarna och hämtade ut ett nytt ND8 filter som jag testade vid Åsansforsen men det visade sej att ett ND8 inte räckte till i fullt solljus för att få nån riktigt slät och mjuk yta på vattnet så det blir nästan till att överexponera för att få till någonting, så nu så har jag beställt ett mörkare filter som dämpar 10 stopp.

Åsansforsen och stenvalvsbron tagen med 18 mm 0,5 sek vid f/22 ISO 100

Efter Åsansforsen bar det iväg mot Skalänget och brandtornet uppe på Stor-Skalberget, jag har länge funderat på att gå upp dit så i dag blev det av. Jag hade kollat lite på kartan och räknat ut att det var närmast att gå från Bjärtranvägen och följa Karl den XI väg mot Åsarna. Det var ca 2,5 km att gå och drygt +20 grader så det blev en blöt färd med kamera, stativ och tre objektiv.

Brandtornet uppe på Stor-Skalberget

När jag kom upp så visade det sej snart att jag hade valt alldeles fel dag, det var soldis så det gick inte att få till några bra bilder över huvud taget men utsikt fans det ändå.

Åsansbyn gick väl så där att fokusera på,

Nån dag skall jag göra ett nytt försök när det inte är något dis och då skall jag förhoppningsvis få till några bättre bilder för det är en fantastisk utsikt där uppifrån. När jag gick tillbaka till bilen så upptäckte jag att det gick att komma en kilometer närmare med bil om man tog en annan väg upp från Bjärtran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s